Nytt lysrör och ‘cold steep’

Standard

Hej, det var länge sedan jag lade upp något här.

Det har hänt lite; Jäskyl med STC-1000, ett antal bryggningar, ny ”lokal”.

Men, detta kanske jag återkommer till senare.

Idag har jag kallstöpt (ja, så kallar jag det) Carafa Special III.
Nu kanske ni undrar varför jag gör detta, då malten redan är s.k. de-husked.
Jo, jag ska använda den i en svart DIPA och vill enbart ha färgen.
Jag vet att mer färg extraheras vid vanlig mäskning och lakning, men detta blir en rimlig kompromiss, som minimerar den rostade smaken. Var ej överdrivet anal angående mängd vatten. Hällde i ca 1 liter i en kastrull och tryckte försiktigt ner påsarna med malt.

 

IMG_0205

Kallstöpning i två ”humlekokpåsar”

 

Skruvade även upp ett nytt lysrör i ”bryggeriet” (en gammal bastu).

IMG_0206

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s