Högt SG & funderingar kring temperaturkontroll

Standard

Bryggde för ett tag sedan en Imperial stout, som med två mätningar med en veckas mellanrum inte vill jäsa ut längre än till 1.034 (från 1.095). Jästen är Nottingham, vilken jag använt förut till en svart IPA, då med gott resultat. Vad kan felet vara? Finns det någon möjlighet att tillsätta en jäst som jäser ut mer, vid den här tidpunkten? Men ny jäst borde ju kräva mer syre, något jag inte vill få ner i kärlet.

På tal om detta känner jag att det vore fint att kunna reglera jästemperaturen på ett mer direkt sätt. Att lyfta runt hinken till olika ställen i huset för att hitta något som ligger i det temperaturområde man eftersträvar har funkat ok hittills. Men en mer direkt, taktil lösning känns som ett steg i rätt riktning. Jag tänker en temperaturkontroller samt något som alstrar värme eller kyla, i ett litet isolerat utrymme för att spara energi (el). Ska fundera mer på detta, studera ämnet närmare och skissa på lite idéer.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s